Loading...

Garage Rotterdamover garage rotterdam

Garage Rotterdamover garage rotterdam

Over Garage Rotterdam -

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Gevestigd op een unieke locatie in het centrum van Rotterdam is een oude Volkswagen Garage in 2011 getransformeerd door architect Remy Meijers tot een 500m2 grote non-profit kunstruimte met koffiebar.

Garage Rotterdam programmeert vier kwalitatieve tentoonstellingen per jaar, waarbij lokaal en internationaal talent een podium wordt geboden. De tentoonstellingen – thematisch van aard – worden samengesteld door verschillende curatoren die 1,5 jaar aan Garage Rotterdam verbonden zijn met in totaal drie tentoonstellingen. Onze huidige curatoren zijn Reza Afisina & reinaart vanhoe en Nadine van den Bosch.

Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met een zorgvuldig samengesteld publieksprogramma, waarbij verdieping centraal staat. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef- kok Marnix Benschop een heerlijk viergangenmenu. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.