Loading...

Garage Rotterdamgarage rotterdam festival

Garage Rotterdamgarage rotterdam festival

Garage Rotterdam Festival -Beeld: Studio Beige

Garage Rotterdam Festival

28 september – 1 oktober 2022

In 2012 opende Garage Rotterdam voor het eerst haar deuren. Dit jaar viert de tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst haar tinnen jubileum. In tien jaar tijd is Garage Rotterdam uitgegroeid tot een belangrijk instituut binnen de Nederlandse kunstsector. Er zijn 40 tentoonstellingen gemaakt, in samenwerking met 15 verschillende curatoren en ruim 200 verschillende kunstenaars.

Woensdag 28 september tot en met zaterdag 1 oktober staat geheel in het teken van het 10-jarig bestaan. Tijdens het Garage Rotterdam Festival organiseert Garage Rotterdam diverse feestelijke activiteiten met als overkoepelend thema ‘springplank voor talent’. In vijf dagen blikt Garage Rotterdam terug op alles wat haar de afgelopen jaren sterk heeft gemaakt en kijkt vooruit naar wat er de komende jaren nog verwacht kan worden

Wij verkopen voor elke Garage Rotterdam Festival activiteit tickets aan de deur. Wilt u online een ticket reserveren? Dat kan door een mail te sturen naar info@garagerotterdam.nl of reserveer je tickets hier.

Garage Rotterdam Festival

Programma

Woensdag 28 september – 13.00 uur | Kidsproof Garage Rotterdam

De woensdagmiddag staat in het teken van talentontwikkeling voor de allerkleinsten met een dansworkshop voor kinderen vanaf vier jaar én hun ouders/verzorgers. In samenwerking met danser Rochella Prinsen.

Entree € 5,00 per kind + begeleider. Reserveer hier je ticket of stuur een email naar info@garagerotterdam.nl 

Woensdag 28 september – 18.30 uur | Garage Café 2.1

Na een afwezigheid van twee jaar zal op donderdagavond Garage Café haar rentree maken. Garage Café is een pitch-event voor jonge makers, met als doel het bieden van een test-podium met publiek voor ideeën-in-de-maak. Garage Café is een initiatief van kunstenaars Sue van Geijn en Nicole Sciarone in samenwerking met Garage Rotterdam.

Entree € 5,00 | Student € 2,00. Reserveer hier je ticket of stuur een email naar info@garagerotterdam.nl

Donderdag 29 september – 19.30 uur | Brandstof: stories, music, and spoken word

An evening with Anastasis Sarakatsanos and Margo van de Linde

Tijdens Brandstof zal muzikant, com-ponist en verhalenverteller Anastasis Sarakatsanos verhalen delen en muziekspelen. Door zijn ogen leren we over men-sen die op scheidslijnen leven en hoe hunculturen, talen en vaak verboden muziekeeuwen van oorlog, gedwongen migratieen verwoesting hebben overleefd. Als afsluiter zal theaterregisseur, improvisator en performance coach Margo van de Linde een spoken word stuk improviseren op live muziek.

Voertaal: Engels

Entree € 5,00. Reserveer hier je ticket of stuur een email naar info@garagerotterdam.nl

Vrijdag 30 september – 18.00 uur | Natafelen

Al jaren verandert Garage Rotterdam één avond per tentoonstelling in een uniek restaurant, met een vegetarisch diner bereid door chef-kok Laurence van Bergeijk en een bijpassend wijnarrangement van de Gouden Ton. De jubileumeditie van Natafelen staat in het teken van de rijke geschiedenis van Garage Rotterdam én de veelbelovende toekomstplannen.

Vier-gangen-menu € 45,00

Wijnarrangement € 25,00

Stuur een email naar info@garagerotterdam.nl om een plek aan de dinertafel te reserveren.

Zaterdag 1 oktober – 16.00 uur | Curating in the 21st Century: Some Insider Insights

Garage Rotterdam nodigt op zaterdag 1 oktober oud-curatoren uit hun praktijk toe te lichten aan (beginnend) curatoren, kunststudenten en andere geïnteresseerden. Moderator Pádraic E. Moore bespreekt samen met Youri Appelo, Bas Hendrikx, Yasmijn Jarram, Fadwa Naamna én het publiek de ins- en outs van het curatorschap.

Entree € 5,00 (gratis voor studenten). Reserveer hier je ticket of stuur een email naar info@garagerotterdam.nl

Zaterdag 1 oktober – 18.00 uur | Grote Kunstkwis in samenwerking met Trendbeheer

Tijdens Garage Rotterdam Festival verzorgt Trendbeheer de feestelijke Grote Kunstkwis. Iedereen is welkom om mee te doen. Temidden van de tentoonstelling Horizon, Interrupted door Fadwa Naamna word je door de quizmaster uitgedaagd om je kennis over hedendaagse kunst te testen en te vergroten. Kom als groep of laat je door de crew van Garage Rotterdam in een team zetten.

Entree € 5,00. Reserveer hier je ticket of stuur een email naar info@garagerotterdam.nl

Zaterdag 1 oktober – 19.00 uur | Tinnen Jubileum | Bekendmaking finalisten Garage Rotterdam Prijs voor jonge curatoren 

Garage Rotterdam Festival wordt afgesloten met een feest ter ere van het tinnen jubileum. Tijdens het avondprogramma worden de drie finalisten van de Garage Prijs voor jonge curatoren bekendgemaakt.

Free entry!